Nieuws

 

Businessclub Vrienden van Verburch sponsort turntoestel Turnvereniging Verburch!

Businessclub Vrienden van Verburch, een groep enthousiaste en bij Poeldijk betrokken ondernemers, heeft een zogenoemde Plankoline gekocht voor onze turnvereniging.

Dit is een beter verend sprongtoestel dat zit tussen een gewone springplank en een trampoline.

Deze Plankoline is methodisch beter omdat kleinere/lichtere kinderen er beter op kunnen springen dan op een plank. De gewrichten van de kinderen worden hierdoor minder zwaar belast en de kinderen kunnen daardoor meer – en betere sprongen maken.  Aangezien Verburch turnen veel jonge kinderen heeft is hij ideaal voor hen.

Zoals op de foto’s* is te zien, zijn de kinderen héél blij met het toestel en zij bedanken de leden van de Businessclub hier dan ook heel hartelijk voor!!

 


Businessclub Vrienden van Verburch sponsort lunch voor de spelers bij de afscheidwedstrijd van Melvin van der Zeijden.

Zondag 26 augustus was de afscheidwedstrijd van Melvin van der Zeijden. De spelers begonnen met een heerlijke lunch aangeboden door de Business Club vrienden van Verburch.

 

Om 14.00 uur startte de wedstijd. Melvin startte in zijn oude vertrouwde shirt en speelde mee met het 1e. Na 5 minuten was de wissel van het shirt en speelde hij de rest

van de wedstrijd mee met het team dat hij zelf had samengesteld.

Een leuke wedstrijd lieten de mannen zien. Vooraf voor het vele aanwezige publiek was het mede dankzij het mooie weer genieten.

Ondanks de benutte penalty van Melvin, verloor hij met zijn team. Als afsluiting mooie woorden van de voorzitter en een mooie bos bloemen voor zijn vrouw. Na de wedstrijd was het weer ouderwets gezellig in de kantine.

 

 

 


We willen jullie bedanken voor een geweldige warme week in het Wilde Westen van Wanssum.

Een week die begon op de zondag met een busrit van 2 uur kwamen we aan in Wanssum waar onze tenten al klaar stonden. Na het inruimen van de tenten begon de voorstel ronden van alle verenigen. In de avond werd er een verkenningsspel gespeeld om het terrein beter te leren zodat de kinderen wisten waar alles was. Hierna was het tijd voor de dropping om de 1e dag mee af te sluiten.

De Maandag begon al vroeg, om half 8 werden ging de wekker af.

Na een stevig ontbijt was het tijd voor ochtendgymnastiek waar iedereen enthousiast aan mee deed. Nadat iedereen echt wakker was, was het tijd voor lekker sporten voor de jongsten en  casinospel voor de oudste. Na de lunch werd dit gewisseld. In de avond stond een Spooktocht op het programma. Daar keek iedereen wel een beetje tegen op. Na terugkomst van de spooktocht was het tijd om naar bed te gaan.

Na een korte nacht was daar de dinsdag aangebroken.

Deze dag begon met een ontbijt en ochtenddans. Deze dag werd gevuld met een spel in het dorp, waarbij verschillende opdrachten uitgevoerd moesten worden. En een strijd  om de sterkste man/vrouw van de groep. De avondmaal was Hutspot met gehaktbal, een winterse maaltijd met zomerse temperaturen. ‘s- Avonds was het bosspel en dit werd vol enthousiasme  gespeeld. Bij terugkomst op het kamp was het tijd voor de eerste candlelight.

Voor wie zou er dit keer een brief bij zitten?? Hierna was het weer tijd om naar bed te gaan.

Na een iets langere nacht was de woensdag aangebroken. Deze dag begon iets rustiger en waren er een aantal die bij het ontbijt en ochtenddans nog niet helemaal wakker waren. Nadat iedereen zijn spieren weer had opgewarmd en de buikjes weer vol waren was het tijd voor de witte sokkenrace, hierbij was het de bedoeling je sokken zo schoon mogelijk te houden na een modderig parcours. ‘s-Middag had iedereen een vrij en kon de leiding even bijkomen van de eerste 3 dagen. Nadat iedereen weer wat energie had verzameld was het ’s avonds tijd voor levend bingo waarbij verschillende materialen moesten worden verzameld. Om een volle bingo kaart te krijgen. Nadat alle prijzen waren verdeeld was het tijd voor een estafette waarbij er gestreden werd om de snelste tijden. Toen iedereen moegestreden was en de winnaar bekend was, was het tijd voor de 2de candlelight en kon vervolgens door ieder de oogjes weer worden gesloten na een wat rustigere dag.

En toen was het alweer donderdag. Ook vandaag hadden we weer het gebruikelijke ochtendritueel. Nadat iedereen weer een beetje was uitgerust was het tijd voor het kwartetspel in het bos. Hierbij was iedereen superfanatiek en werden er een hele berg kaartjes verzameld.

Om half 1 werd er lekker geluncht waarna het tijd was voor WATERSPELLEN!! Hier had iedereen naar uitgekeken. Na een middag dolle pret en een hoop nattigheid was het tijd voor het avondeten. Hierbij kon iedereen zijn krachten verzamelen want donderdagavond betekend…..Touwtrekken! iets waar iedereen naar uitkijkt. Na wat spannende potjes was het een van de jongens tenten die met de 2de plek naar huis ging. Na uitreiking van de  prijzen was het tijd voor de 3de candlelight en kon iedereen zich opmaken voor de ena laatste nacht.

Vrijdag, de laatste dag en deze stond in het teken van de survival. Hierbij gingen de teams op verschillende tijden het parcours af om zo smerig mogelijk terug te komen. De ene kwam nog viezer dan de andere terug. Eenmaal toen iedereen het parcours had afgelegd was het tijd voor het eten en hierbij kwam een mysterie guest, dit was niemand minder dan DJ Bombastic. Deze zorgt een feestelijke sfeer tijdens het eten. Nadat iedereen genoeg had gegeten en zijn beentjes moe had gedanst was het tijd voor de laatste candlelight. Nadat eenmaal de laatste brief was voorgelezen was het tijd om naar bed te gaan.

Zaterdag, vertrek dag, na een geweldige week was het weer tijd om te gaan. Tijd om op te ruimen, tassen te pakken en de luchtbedden leeg te laten lopen. Toen eenmaal de laatste tas van het terrein was verdwenen was het tijd voor de terugreis. Deze was heel stil, de meeste lagen te slapen of konden maar net aan hun ogen openhouden. Eenmaal aangekomen op Verburch was daar het weerzien van de ouders en kon iedereen lekker naar zijn eigen bedje toe om wat verloren uurtjes in te halen.

Bij deze willen wij nogmaals de Business club bedankt voor de sponsering van ons weekje in het Wilde Westen van Wanssum.

 

Bedankt Namens alle leiders en kinderen.

 


Fred van Luijk en Peter Spigt hebben afscheid genomen als bestuurslid van de Businessclub Vrienden van Verburch.

Beide heren waren vanaf het eerste uur begunstigers en bestuurslid.

Het bestuur heeft met een etentje Fred en Peter bedankt voor hun jaren lange inzet als vrijwilligers.

 


Bijdrage aan het Sportkamp Diep in Zee 2017 in Wanssum.

Al jaren gaat de handbal en de voetbal van Verburch op zomerkamp naar Wanssum.

Het is een supergezellig en sportief kamp en een ervaring waar alle kinderen jaren later nog op terug kijken. Dit jaar waren door de enthousiaste verhalen en ervaringen, maar liefst 5 tenten met sportieve jeugd, waarvan 3 tenten met voetbaljongens en 2 tenten met handbalmeisjes.

Net als voorgaande jaren heeft De Businessclub een bijdrage gedaan voor het Sportkamp 2017.

De eigen bijdrage van de begeleiders heeft de BC voor haar rekening genomen.

Deze vrijwilligers zijn bereid geweest een week vrij te nemen, zodat ze mee kunnen gaan om alles in goede banen te leiden. Zonder hen is dit kamp niet mogelijk.

Het bedankje dat wij hiervoor kregen was dit jaar wel heel bijzonder, namelijk een foto met een spandoek, waarop de Business Club wordt bedankt.


Wij hebben de volgende reacties van de Jeugdcommissie Verburch Tennis en Verburch Handbal ontvangen;

In onderstaande link een reactie van Verburch Tennis n.a.v. een donatie.

Goed werk dus!!

Verburch Tennis


 

Beste Businessclub ‘Vrienden van Verburch’,

Gedurende het seizoen 2014/2015 hebben wij met de financiële steun van de businessclub ‘Vrienden van Verburch” onze handbaljeugd kennis kunnen laten maken met een professionele loopscholing. Net als bij de voetbal hebben wij hiervoor Fit4Play ingeschakeld. Van onze jeugd hebben 8 teams (E2, E1, D3, D2, D1, C2, C1 en B3) tijdens de reguliere training aan de loopscholing deelgenomen. Na een periode van 20 weken hebben wij als Jeugdcommissie en Fit4Play geëvalueerd. Wij willen deze evaluatie graag met de businessclub delen.

Als gevolg van de loopscholing zien zowel wij als Jeugdcommissie als Fit4Play de volgende veranderingen:
– een betere lichaamshouding
– indraaien van het juiste been
– het goed neerzetten van de voeten
Bovenstaande veranderingen zorgen dat de meiden beter en sneller gaan lopen en minder kans hebben op blessures. Erg positief dus.

De Jeugdcommissie is blij met de vorderingen en willen graag volgend seizoen een vervolg geven aan de loopscholing. Herhaling is erg belangrijk. Samen met Johan Kuijsten van Fit4Play bespreken wij op welke wijze er evt voor volgend seizoen nog meer profijt van de loopscholing kan worden gerealiseerd. Hierover willen wij binnenkort een overleg met Johan inplannen. Wanneer wij een concreter plan hebben voor het inzetten van loopscholing in seizoen 2015/2016 wordt weer contact met de businessclub opgenomen.

Via deze weg willen wij de businessclub bedanken voor de financiële bijdrage en spreken wij de hoop uit dat wij ook volgend seizoen de middelen krijgen om de loopscholing voort te zetten.

Met vriendelijke groet,

Jeugdcommissie Verburch Handbal